Brusné kameny
Toishi 砥石 – jsou tradiční japonské brusné kameny, které jsou známé především svým špičkovým brusným výkonem. Brusné částice jsou vodou velmi rychle vyplaveny, což odkrývá nové, ostré krystaly a tím vždy poskytne prvotřídní povrch pro broušení jakékoliv čepele. Během broušení vzniká tzv. "brusná kaše", kterou lze vytvořit i díky pomocných kamenů "Nagura" (tzv. slurry stone). Tato kaše (nebo také "brusná pasta") zvyšuje efektivitu brusného procesu. Japonské vodní kameny se smí lubrikovat pouze vodou, nikdy nepoužívejte olej. Tyto kameny lze namáčet do vody pro zvýšení brusného výkonu, ale nikdy jej ve vodě nenechávejte dlouhodobě, což může ovlivňovat vazbu krystalů a vést k praskání. Pro broušení opravdu tupé nebo nerovné čepele použijte kameny s nízkým JIS číslem (japonská klasifikace pro zrnitost). Čím nižší číslo, tím větší hrubost kamene. Kameny s vysokým JIS číslem jsou určeny pro finální a jemné broušení. Číst více...
Dokončovací jemný brusný kámen od japonské značky SUEHIRO New Cerax ideální pro precizní ostření kuchyňských nožů, ale i truhlářského náčiní s použitím malého množství vody....
Obtahovací a dokončovací brusný kámen od japonské značky SUEHIRO New Cerax ideální pro ostření kuchyňských nožů, ale i truhlářského náčiní s použitím malého množství vody....
Obtahovací a dokončovací brusný kámen od japonské značky SUEHIRO ideální pro ostření kuchyňských nožů, ale i truhlářského náčiní s použitím malého množství vody. Zrnitost #3000...
Obtahovací a dokončovací brusný kámen od japonské značky SUEHIRO ideální pro ostření kuchyňských nožů, ale i truhlářského náčiní s použitím malého množství vody. Zrnitost #3000...
Profilový brusný kámen se žlábky pro jemná řezbářská dláta se zaobleným ostřím od japonské značky SUEHIRO ideální pro ostření nástrojů s použitím malého množství vody. Zrnitost...