Japonské řezbářské dláto MIKISYO s U čepelí - 18 mm

Kód: 5094
1 169 Kč 966,12 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení

Japonské ručně-dělané řezbářské kované dláto nejvyšší jakosti od značky MIKISYO (三木章) typu Chōkokunomi (彫刻ノミ). Laminovaná dvouvrstvá čepel s vysokou odolností a ostrostí. Tělo vytvořeno metodou kovářského svařování. Vhodné pro běžné řezbářské použití. Šířka čepele 18 mm. Vyrobeno v Japonsku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

mikisho_logo

Čepele tradičních japonských dlát Nomi (鑿) jsou vyrobeny laminováním z dvouvrstvé oceli. Samotné tělo je úmyslně vyrobeno z měkčího materiálu, který tlumí rázy při úderu paličkou a snížuje šanci na poškození nástroje. Ostří je však vytvořené z extrémně tvrdé karbonové oceli, ze které se při výrobě stane vrstva o tvrdosti 62 Rc u klasických Nomi dlát, až do tvrdosti 67 Rc u japonských dlát s HSS čepelí, přičemž klasická evropská dláta dosahují pouze 58 až 60 Rc.

mikisyo_japan

Ručně vyráběná dláta Nomi jsou vytvořena metodou kovářského svařování, která se používala celosvětově před nástupem levné masově vyráběné oceli. Bohužel tato kdysi vynikající technika se ve výrobě dlát mimo Japonsko dnes již prakticky nevyužívá.

vyrobeno_v_japonsku_nippon

Vlastnosti dláta MIKISYO

✅ Tradiční řezbářské dláto Chōkokunomi (彫刻ノミ)
✅ Pro běžné řezbářské použití
✅ Ručně vyráběné
✅ Ostrá a opětovně brousitelná čepel
✅ U profil čepele
✅ Rukojeť z červeného dubu
✅ Vyrobeno v Japonsku

Broušení těchto řezbářských dlát je doporučeno pomocí speciálně tvarovaných japonských mokrých brusných kamenů, čímž vás nástroj odmění vynikající ostrostí a odolností ostří po dlouhou dobu. Objímku japonských dlát Nomi je třeba před prvním použitím osadit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Klasická řezbářská dláta
Šířka ostří: 18 mm
Profil ostří: U
S objímkou: Ano
Délka: 210 mm
Hmotnost: 140 g
Ručně vyráběno: Ano
Materiál: Uhlíková ocel
Vyrobeno v: Japonsko
Počet v balení: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: