Japonský brusný kámen SK11 - zrnitost 1000

Kód: 4743
549 Kč 453,72 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
5.12.2024
Možnosti doručení

Brusný vodní kámen od japonské značky SK11 o střední zrnitosti #1000 JIS k broušení ostří nožů, dlát, čepelí hoblíků a dalších. Stojánek součástí balení. Velikost kamene 175 x 55 x 16 mm. Vyrobeno v Japonsku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

sk11_japan_logo

Japonské vodní brusné kameny jsou známé svým špičkovým brusným výkonem. Brusné částice jsou vodou velmi rychle vyplaveny, což odkrývá nové, ostré krystaly a tím vždy poskytne prvotřídní povrch pro broušení jakékoliv čepele. Během broušení vzniká tzn. "brusná kaše", kterou lze vytvořit i díky pomocných kamenů "Nagura". Tato kaše zvyšuje efektivitu brusného procesu. Japonské vodní kameny se smí lubrikovat pouze vodou, nikdy nepoužívejte olej. Tyto kameny lze namáčet do vody pro zvýšení brusného výkonu, ale nikdy jej ve vodě nenechávejte dlouhodobě, což může ovlivňovat vazbu krystalů a vést k praskání.

vyrobeno_v_japonsku

Vlastnosti brusného kamene:

✅ Zrnitost JIS: #1000
✅ Vodní kámen
✅ Pro běžné broušení
✅ Stojánek součástí balení
✅ Vyrobeno v Japonsku

Jakou hrubost vybrat?

Pro broušení opravdu tupé nebo nerovné čepele použijte kameny s nízkým JIS číslem (japonská klasifikace pro zrnitost). Čím nižší číslo, tím větší hrubost kamene. Kameny s vysokým JIS číslem jsou určeny pro finální a jemné broušení či vyhlazování.

brusne_kameny_zrnitost

  • #120 až #600 JIS: pro tupé a nerovné čepele
  • #700 až #2000 JIS: pro normální broušení
  • #3000 až #5000 JIS: pro jemné broušení kvalitních čepelí
  • #6000+ JIS: extrémně jemné kameny pro vyhlazování či odstaňování škrábanců
Jak brousit pomocí vodních kamenů

japonsky_hoblik_informacePro správné broušení japonským vodním kamenem je vhodné si připravit (kromě nože a kamene) také utěrku a nádobu s vodou (např. z plastu). Vodní kámen ponořte do nádoby na cca 10 minut, aby kámen dostatečně nasál vodu. Poté kámen položte na utěrku, nůž uchopte do své dominantní ruky na plocho čepelí k sobě a začněte brousit.

Nůž by měl na kameni ležet ve vodorovné pozici zhruba v úhlu cca 45° na šířku a samotná čepel by měla spočívat na ploše kamene v úhlu 15 až 20°. Ukazováček ruky, ve které držíte rukojeť, by měl spočívat na hřbetu čepele a tři prsty druhé ruky by měly být položené na boční straně čepele. Dávejte pozor, abyste se při manipulaci neporanili.

Tímto úchopem posouvejte rovnoměrnými pohyby čepel po celém povrchu kamene zhruba 30x. Na povrchu kamene se začne tvořit tekutina podobná kaši - tuto tekutinu při mezibroušení nestírejte, protože zvyšuje efektivitu brusného procesu. Pokud kámen začne během broušení vysychat, potřete ho opětovně malým množstvím vody.

Proces byste měli několikrát opakovat tak, aby byla celé čepel rovnoměrně nabroušena. Po broušení nůž a kámen omyjte vodou, vysušte utěrkou a uložte na suchém místě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Brusné kameny
Typ: Vodní
? Zrnitost JIS: 1000
Délka: 175 mm
Šířka: 55 mm
Výška: 16 mm
Stojan v balení: Ano
Hmotnost: 440 g
Vyrobeno v: Japonsko
Počet v balení: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

sk11_logo_regals_cz_www.regals.cz

Oblíbený výrobce japonského nářadí a nástrojů. Vyrábí tradiční i modernizované nejen truhlářské nástroje. SK11 dodává nářadí od truhlářských dlát, brousků, hoblíků až po moderní šroubováky s protiskluzovou gumovou rukojetí. Záběr společnosti pokrývá většinu nejpoužívanějšího nářadí na denní bázi a oslovuje tak většinu profesionálních řemeslníků. SK11 je zkratka pro Steel Koga - ocel z provincie Koga a v japonštine se čte Esuke Ičiči.

sk11_brand_banner_01